арома терапия; ароматерапия; повишаване на продуктивността; продуктивност; повишаване на продуктивност;

Топ 5 аромата, които увеличават продуктивността

Много хора знаят, че ароматите могат да се използват за отпускане или за създаване на приятна атмосфера. Но това, което е по-малко известно е, че някои аромати могат дори да укрепят други аспекти на живота ни: продуктивността например.

Независимо дали сте вкъщи или в офиса, някои аромати имат огромен ефект върху продуктивността. В днешния блог пост ще се потопим в науката зад аромата и производителността, а също така ще разкрия кои са топ 5-те аромата за повишаване на продуктивността. Ето и кои са те:

Лимон / Цитрус

Лимонът или други цитрусови аромати са едни от най-добрите за повишаване на фокуса и предотвратяването на умствена умора. Според някои проучвания аромата на лимон може да повиши концентрацията с до 50%. Така че следващия път, когато ви предстои голям проект или краен срок, не се страхувайте да използвате етерично масло от цитрусови плодове. Може да е точно това, от което се нуждаете, за да повишите продуктивността и качеството си на работа.

Лавандула

Счита се, че ползите за продуктивността на много аромати вероятно са свързани с техните успокояващи ефекти. Лавандулата е едно от най-добрите масла за създаване на спокойно, заземено настроение. Като елиминирате излишния стрес, можете да дадете на ума си повече място за структурирана и креативна мисъл, за да се справите с действително важните задачи и по този начин да повишите нивата на продуктивността.

Канела

Ароматът на канела е не само изключително приятен, но и леко стимулиращ. Това го прави идеален избор за поддържане на продуктивността. Този затоплящ аромат също е отличен вариант за по-студените месеци или облачните дни. Така че, ако се нуждаете от лек тласък през по-мрачните и студени дни – то, обърнете се към аромата на канела.

Жасмин

Чувствате се летаргични? Доказано е, че жасминът стимулира нервната система. Ароматът дори може да модулира функцията на мозъчните вълни, което показва, че има ясен ефект върху настроението. Този приповдигащ, стимулиращ аромат може да е тласъкът, от който имате нужда, за да повишите продуктивността си.

Мента

Ментата може да стимулира яснотата на мисълта, а междувременно ще повиши и настроението ви. Учените сметат, че ментата може дори да стимулира паметта и бдителността.
Това е. Сега грабвайте дифузера и вижте кое масло работи най-добре за вас.