йога пространство у дома; йога вкъщи; йога пространство; йога у дома; йога home office;

Guide: 7 съвета как да създадете йога пространство у дома

Част от красотата на йога е, че може да се практикува навсякъде. Ето и няколко съвета как да създадете йога пространство у дома, което внушава усещане за спокойствие, релакс и заземяване.

 

Намерете малко усамотение. Намерете вашето йога пространство у дома

Дори и да не планирате да правите дълъг флоу, не трябва да се притеснявате, че ще бъдете прекъсвани. Затворете вратата на импровизирания ви домашен офис, настанете се в ъгъла на спалнята ви или дори разпънете йога постелката си на коридора. Просто се уверете, че наистина можете да се съсредоточите и отпуснете!

 

Йога постелка и йога принадлежности

Йога принадлежностите и постелката са чудесен начин за подпомагане на вашата практика. Йога блокове, йога каишки, одеяла и болстери са обичайните реквизити, които се използвате в местните йога студия или нашата корпоративна йога в офиса ви. Ако обаче тепърва започвате и все още нямате такива принадлежности, можете да използвате предмети от бита. Вместо йога постелка, използвайте одеяло. Вместо блокове, използвайте няколко големи книги. Коланът е чудесен заместител на йога каишката. Вземете няколко възглавници, които да използвате като опора. Йога не се състои в това да имаш всички аксесоари, а всъщност да ги използваш, за да изградиш практиката си. Така че, практикувайте и бъдете креативни.

 

Създайте настроение чрез осветление

След като имате основното, за да започнете да практикувате йога у дома, сега е време да започнете да преобразявате своето йога пространство по начин, който ви допада. Можете да поставите постелката си на слънчева светлина, а ако това не е възможно или обичате да практикувате по тъмно, можете да създадете атмосфера, като използвате свещи или различни видове лампи.

 

Добавете любимия аромат към йога пространството си у дома

Изпълнете пространството, на което ще практикувате с успокояващ аромат. Запалете ароматна пръчица, използвайте дифузьор за масло или добавете любимото си етерично масло към вода в малка бутилка с пулверизатор. Напръскайте около себе си и постелката си. Поемете дълбоко въздух и се насладете на незабавното спокойствие, което ще ви обземе!

 

Пуснете си успокояваща музика

Хубавата музика по време на йога е важна и много ефективна за създаване на позитивно мислене и изграждане на правилното за тренировката настроение. Докато се разтягате или правите флоу, пуснете част от любимата си музика. Подберете музиката в зависимост от това, което се опитвате да постигнете с практиката си.

 

Поканете природата във вашето йога пространство у дома

Растенията са идеални за добавяне на атмосфера и живот към всяко домашно йога пространство, плюс, те спомагат за пречистването на въздуха във вашия дом. Опитайте да добавите около себе си няколко растения – един-два мини кактуса или няколко сукулента в саксия. Добавянето на растения ще помогне да създадете свой собствен малък оазис и ще ви приближи още повече към природата.

 

Създайте уют около себе си

Дойде време на забавната част – време е да украсите своето йога пространство у дома. Опитайте се обаче да не преминавате границата, все още искате това пространство да е функционално. Постарайте се мястото да остане просто и изчистено, като включвате предмети, които смятате за функционални и успокояващи. Преди да започнете яростно пазаруване, погледнете какво от дома ви можете да използвате. Всъщност мала или будистка статуя са напълно достатъчни.

 

Практикувайте и медитирайте

Готово. Вече имате пространство, което ще ви помогне да потънете още по-дълбоко в магията на йогата и медитацията. Насладете се!