мотивация; у дома; мотивиран; работа от вкъщи; motiviran; u doma; motivaciya; home office;

Да бъдеш мотивиран, докато си бъдеш у дома

Много от нас в момента се приспособяват към „новото нормално“, а именно да работим у дома, или да прекарваме основна част от времето си там. Това може да ни накара да чувстваме ежедневието си малко монотонно. При такъв сценарий е важно да разработим нови механизми, които да ни държат мотивирани, независимо дали става дума за лек тласък, за да сме по физически активни, да минем през работният ден с лекота или просто, за да се чувстваме вдъхновени!

Предлагам ви няколко съвета, чрез които да задържите мотивацията си, докато сте у дома:

Раздвижвайте се

Ако имате няколко свободни минути и се нуждаете от повишаване на енергията ви – то, направете кратка почивка за разтягане или раздвижване на краката ви! Независимо дали става дума за разходка навън или около кухненската маса, разтягане на бюрото ви или 10 бързи подскока, раздвижването на тялото и изпомпването на кръв може да бъде чудесно, за да освежите ума си и да се чувствате заредени с енергия.

Оставете ума ви да блуждае

Вземете любима книга или списание и оставете ума ви да се впусне във всичко, което четете. Промяната не само ще ви позволи да рестартирате мисленето си, а може да попаднете на нещо, което да подхрани креативността и мотивацията ви.

Създайте си рутинни навици

Независимо дали става дума за рутинна тренировка, сутрешен ритуал като кафето или да обядвате по едно и също време всеки ден, изграждането на някаква структура в деня ви може да ви помогне да се мотивирате в други аспекти от живота ви. Например, упражненията могат да изчистят съзнанието ви и да полират фокуса ви, проправяйки път за яснота и мотивация! Ето няколко съвета как да създадете място за тренировки у дома за още повече мотивация.

Обособете пространството около вас

Тъй като много от нас сега работят от вкъщи, а дневната ни / кухнята / спалните вече са наши офиси, е важно да обособите различните кътчета на дома си, спрямо различните нужди, които ще имате. По този начин ще научите мозъка си да знае, че когато е в дадено пространство е време да се съсредоточи върху определено действие. Така, когато напуснете работното си пространство, умът и тялото ви ще получат сигнала, че е време да преминете към други активности от деня ви (тренировка, хранене, сън). Също така, както и да изглежда и където и да се намира работното ви пространство, добавете щрихи, които ви правят щастливи, като любима чаша или плакат, които да позволят на съзнанието ви да навлезе и да се съсредоточи върху конкретен аспект.

„Влезте в джаза“

Изберете плейлист, който ви вдъхновява и мотивира. Може да е класически джаз или жизнена електронна музика – изберете тази музика, която ви кара да се потопите в необходимото настроение. Опитайте плейлистите на YogaHouse в Spotify.

Поставете си цели!

Поставянето на цели, независимо дали са големи или малки, може да ви помогне да се чувствате мотивирани, докато постигате осезаеми резултати и проследявате напредъка си.

Попитайте обкръжението си

Попитайте приятелите и семейството си какво правят, за да останат мотивирани в работата или в живота си. Може дори да попитате хора от различни възрасти или от противоположния пол – различните перспективи водят до неочаквано добри резултати. Опитайте няколко различни варианта и вижте какво работи за вас.

Откриването и поддържането на мотивация може да бъде трудно и може да се променя в зависимост от това как се чувствате през различните дни. Използвайте тези съвети като „пищов“ по всяко време, когато се чувствате заседнали в рутината или с ниска мотивация, за да получите лекият тласък, от който се нуждаете, за да се върнете към плодотворен начин на живот!