йога; подарък; йога подарък; подаръци; коледа; постелка за йога; йога принадлежности;

20+ идеи за йога подаръци

Празничният сезон официално е факт и ако имате близък, който се вълнува от практикуването на йога и медитация, може да се съсредоточите в купуването на подарък, който да е от полза при практиката му. Идеално нали! Но все пак какво точно да изберете… е, попаднахте на точното място, защото съм ви подготвила страхотни варианти за подаръци, които всеки йогин ще обикне.

Йога облекло

Да, може да звучи клиширано, но наистина йогите никога нямат прекалено много йога клинове. А предното изказване с пълна сила важи и за спортните сутиени, потници и др. За мъжете, които ще прегледат статията ще препоръчам и някои йога брандове, които всяка жена несъмнено обожава – Lolë, Manduka, Alo yoga, lululemon.

Постелка за йога

Йога постелката е поддръжката на йога асаните в практиката ни. Това определено е по-скъп подарък, но и такъв, който ще бъде дълбоко оценен. Тук вариантите определено са много и за да ви спестя лутането ще ви препоръчам моите ТОП 3 фаворита, които са грипирани и не позволяват хлъзгане при по-интензивни и загряващи практики: JadeYoga Harmony, Manduka eKO, Liforme; Ако обаче не сте сигурни коя точно би харесал човекът, за когото е подаръка имам предложение, което ще зарадва всеки един йоги. Без изключения! Travel Yoga Mat е нещо, на което всеки би се зарадвал, защото е много по-лека от традиционните постелки, лесно преносима е и позволява да се нагъне до много компактни размери. А ето и предложението ми за такъв тип постелка – Manduka eKO SuperLite.

Йога принадлежности

Едно от хубавите неща на практикуването в студио е използването на различни видове принадлежности, които могат да доведат йога практиката ни до следващото ниво. Зарадвайте йогите в живота си с принадлежности, които да помогнат в надграждането на практиката им у дома. Блокчета, одеяла, колани… това са чудесни идеи за подаръци. Ето няколко предложения:

🎁 Йога колело – йога колелото се използва, за да се усъвършенстват някои от йога позите и да се надгради практиката за баланс.

🎁 Йога блокчета – те помагат в изпълнението на някои от позициите. Особено полезни са за начинаещите йоги, които са в началото на развитието на своята гъвкавост.

🎁 Йога колан – също като блокчетата, коланът спомага доразгръщането на позите. Аз лично ви съветвам, ако се спрете на подарък от този тип, да комбинирате колана и блокчетата в един подарък. Гарантирано ще зарадвате йога другарчето си.

🎁 Йога одеяло – то се поставя върху постелката за йога. Тези одеяла имат покрития, които не позволяват приплъзване. Този подарък е подходящ за йоги, които практикуват интензивни стилове йога или използват постелките от студиото, в което практикуват.

🎁 Йога чанта – всеки йогин има нужда от подходяща чанта, с която да транспортира постелката и другите си принадлежности до йога студиото и обратно. Можете да намерите някои страхотни цветни и практични предложения в Lolë, Manduka, Alo yoga, lululemon.

🎁 Йога чорапи – те имат покрия, които не позволяват приплъзване и са иделани за йоги, които практикуват интензивни стилове йога или използват постелките от студиото, в което практикуват.

Йога преживяване

🎁 Йога ритрийт – всеки има нужда да си вземе почивка и да се отдалечи от ежедневните казуси, които му предлага животът. Зарадвайте своят йогин, като му подарите йога ритрийт, за да се отпусне и презареди за новата година.

🎁 Частен урок с любимия йога учител – това е идеален подарък, за всеки йогин. Подарявайки това, вашият близък ще има възможността да получи лично отношение и да му бъде обяснено къде и как да подобри практиката си.

Йога ъпгрейд

Йога курс или обучение – ако вашият близък е от тези, които искат да подобряват себе си и практиката си постоянно, то това е точният подарък за него.

Малки подаръчета

Ако искате да подарите нещо по-дребно, но което все пак подсказва, че сте обмислили внимателно задачката, ето няколко варианта: мала, гонг купи, статуи и фигурки, масла за Арома терапия.

ТОП подарък

Нека не забравяме, че все пак в духа на празника лежи не разменянето на подаръци, а възможността да прекараме повече време с близките ни и любими хора. Затова ви предлагам една идея, която всеки задълбочен йоги (и не само) наистина ще оцени – споделете време заедно. И за да направим преживяването още по-лично и все пак да спазим йога тематиката – ето какво точно ви предлагам. Направете за вашият близък човек джинджифилови курабийки във формата на йога човечета и чай от джинджифил, прекарайте време заедно и се насладете на магията на Коледа. Защото тя се крие именно в това – споделеното време, усмивките, ароматът на джинджифил, канела и мандарини. Весели празници! Намасте! 🙏