Манджу Джойс е най-големият син на Шри К. Патабхи Джойс, признат в световен мащаб като най-авторитетен в Ащанга Йога. Манджу е роден на 16 ноември 1944 г. Когато е бил на 7-годишна възраст, е бил събуждан рано, всеки ден от баща си, за да започне практика, която завинаги променя посокато на живота му и живота на онези, които ще учат с него през следващите години. Започнал е преподавателската си кариера на 15-годишна възраст с баща си и оттогава преподава.

Манджу смята, че му е отдадена голяма чест да бъде син на Шри К. Патаби Джоис. „Той е баща ми и учителят ми. Благодарен съм и на майка ми, и на баща ми.“ Майката на Манджу, Саватри Джойс (или Сату, наричана от семейството си) беше любима жена, любяща майка и експерт по индийска кухня. За съжаление, почина през 1997 година. Манджу е посветен на съпругата си Нанси и на малката си дъщеря Сату, кръстена на баба си, която е родена през 2002 г. Сату е много талантливо и красиво момиче, което продължава да благославя семейството на Джоус безкрайно.

Манджу преподава истинския Майсор Ащанга метод в продължение на повече от 47 години. Преподавателската му аудитория  обхваща 22 страни и 21 щата в САЩ и продължава да се разширява. Манджу е благодарен на Гари Херлих и на всички останали хора, които му помогнаха да остане в САЩ, когато за първи път започнал да преподава там. Намерението на Манджу е да преподава по пътя на древната традиция и да сподели благотворното въздействие  от Ащанга Йога на своите ученици.

Той се надява да донесе „по-добра концентрация и разбиране“ за Ащанга йога на учениците си в свят, пълен с фактори, които отвличат вниманието. Отдадеността на Манджу в преподаването и практикуването му на йога е допринесло много ползи от древната традиция на Ащанга Йога, на много негови ученици по света като напътвства всеки да  „бъде в хармония със себе си“.

Програма:

Ден 1,2,3:
9 – 10’30ч. – Майсор практика
11’30 – 13’00ч. – пранаяма, мантруване, въпроси и отговори. 

Дата: 27, 28, 29 септември 2019 г. 

Организатори: yogaGanesha

Повече информация: ТУК 

Om Your Inbox