Описание:

“Мистика и реалност – кармични връзки” – темата е необичайна за западния свят, както и за нашата култура, тъй като засяга възгледите на изтока за понятието – карма. Ще разгледаме предпоставките за подсъзнателен избор на партньори, дейност и всякакви произтичащи от това следствия. Често този тип лекции, особено съчетани с практическа част – медитативна, освобождават блокирани способности и водят до инсайт (появява се решение на дългогодишни проблеми) Водещ: Люба Комитова
 
Махенди  рисуване с къна и Мандала – цветовете на вътрешния свят. Водещ: Наташа Куванджиева
 
“Очистващи практики за тялото и ума” – йога не е само физическа практика. Ще разгледаме тази така важна за здравето, визията, ума и психиката част от йога – очистващите практики! За тези от вас, които се вълнуват дали ще намалят теглото си, дали ще се изчисти тена на кожата, дали ще станат по-спокойни – ДА, всичко това е напълно възможно, просто дайте възможност да ви запознаем с техниките и ако решите опитайте тяхното въздействие. / Това е тема, която ще се обсъжда и практикува по време на заниманията с йога.
 
Накратко за практиките с йога.
Казвам се Люба Комитова и бих желала да споделя с Вас нещо, което ме накара да остана вече близо 25 години на пътя йога. Когато започнах своите занимания с йога вече се бях занимавала с езотерични науки (това са различни учения, които нямат научна обосновка, по скоро са теории и доста мистерия). Демотивираха ме основно интерпретациите, които обикновено съпътстват тези учения и също така, нямаше резултати, които да ме накарат да продължа нататък! Йога се оказа истинна! Всичко, което опитах да правя даваше резултат и то много по-скоро от очакванията ми. Практикувах  асаните, които се оказаха силно въздействащи на физическо ниво, но това беше само видимата част. По-късно разбрах, че заедно с влиянието върху тялото асаните работят и върху ума и психиката. Ако ви е интересно как се случва това съм готова да обясня – асаните действително са упражнения на физическо ниво, но чрез тях повлияваме цялата система: тяло – мисъл – емоция или казано по йогийски: материя – астрално – ментално ниво. Паралелно с тях практикувах някой от дихателните техники от йога, за които мога да разкажа, както и за медитацията, която се оказа най-съществената част от всичко! На йога лагерите и уикендите има достатъчно време да разискваме и дискутираме всички интересни теми. Относно философията на йога – оказа се, че това е неизчерпаем източник на мъдрост, който винаги е на разположение и непрестанно ден след ден развива ума и духа на човека.
След няколко години с йога започнах да уча психология, а след това и психотерапия. Важно е да кажа, че йога и психологията са неразривно свързани. Когато някой стъпи на пътеката на йога и навлезе, дори и малко, в теорията й той скоро открива колко много неща се променят във вътрешния мир.
Затова, за мен е чест, че мога да Ви поканя на тези събития – наричаме ги йога лагери, но те са всъщност начин да се откъснем от ежедневието си и да обърнем внимание на едни много фини потребности, най-вече на ума и тялото.

 

Акцентът на йога лагера е върху благотворното въздействие на ЙОГА върху физическото здраве, както и внасяне на спокойствие във вътрешния мир, чрез ПРАНАЯМА (дихателни техники), МУДРИ (енергийни жестове и движения) и МЕДИТАЦИЯ. Всички теоретични и практически часове са насочени към най-мощните влияния на науките за тялото и ума – йога и психология в синхрон с известната фраза – Здрав дух в здраво тяло, защото тайната на успеха е в спокойния ум.

Все пак йога е хилядолетна наука и идва от източния свят, но към момента се практикува все повече и повече в Европа като това доведе и до развитие в самата йога практика. Навлязоха нови стилове на йога, точно защото потребностите на Запада са други. В същината си йога не се променя, но като всяко уникално изкуство тя също търпи развитие. Нашият стремеж е да практикуваме йога, така че да внесем в живота си частица от мъдростта и посланието за просперитет и развитие на човека.

Присъствието на такъв йога лагер може да бъде основополагащо за човек, който желае да започне да практикува йога. За всички сме подготвили по нещо – от начинаещи практики до прекрасните йога комбинации, наричани флоу, където асана отвежда в друга асана и постепенно навлизаме с движението и красотата на позите в медитативно състояние.

Дата: 19.08.2019 г. – 25.08.2019 г.

Организатор: Студио Хридая

Регистрация и повече информация: ТУК

Om Your Inbox