Описание:

“Магията на асаните – силата на движението” – детайлите в изпълнението и въздействието йога асана. Водещ: Люба Комитова
 
Дихателни техники с музика и ОЩО Ребалансинг . Водещ: Петьо Коджабашев
 
“Мистика и реалност – кармични връзки” – темата и необичайна за западния свят, както и за нашата култура, тъй като засяга възгледите на изтока за понятието – карма. Ще разгледаме предпоставките за подсъзнателен избор на партньори, дейност и всякакви произтичащи от това следствия. Често този тип лекции, особено съчетани с практическа част – медитативна, освобождават блокирани способности и водят до инсайт (появява се решение на дългогодишни проблеми) Водещ – Люба Комитова
 
Махенди  рисуване с къна и Мандала – цветовете на вътрешния свят. Водещ: Наташа Куванджиева
 
“Очистващи практики за тялото и ума” – йога не е само физическа практика. Ще разгледаме тази така важна за здравето, визията, ума и психиката част от йога – очистващите практики! За тези от вас, които се вълнуват дали ще намалят теглото си, дали ще се изчисти тена на кожата, дали ще станат по-спокойни – ДА, всичко това е напълно възможно, просто дайте възможност да ви запознаем с техниките и ако решите опитайте тяхното въздействие. / Това е тема, която ще се обсъжда и практикува по време на заниманията с йога.
 
        Накратко за практиките с йога.
        Казвам се Люба Комитова и бих желала да споделя с Вас нещо, което ме накара да остана вече близо 25 години на пътя йога. Когато започнах своите занимания с йога вече се бях занимавала с езотерични науки (това са различни учения, които нямат научна обосновка, по скоро са теории и доста мистерия). Демотивираха ме основно интерпретациите, които обикновено съпътстват тези учения и също така, нямаше резултати, които да ме накарат да продължа нататък! Йога се оказа истинна! Всичко, което опитах да правя даваше резултат и то много по-скоро от очакванията ми. Практикувах  асаните, които се оказаха силно въздействащи на физическо ниво, но това беше само видимата част. По-късно разбрах, че заедно с влиянието върху тялото асаните работят и върху ума и психиката. Ако ви е интересно как се случва това съм готова да обясня – асаните действително са упражнения на физическо ниво, но чрез тях повлияваме цялата система: тяло – мисъл – емоция или казано по йогийски: материя – астрално – ментално ниво. Паралелно с тях практикувах някой от дихателните техники от йога, за които мога да разкажа, както и за медитацията, която се оказа най-съществената част от всичко! На йога лагерите и уикендите има достатъчно време да разискваме и дискутираме всички интересни теми. Относно философията на йога – оказа се, че това е неизчерпаем източник на мъдрост, който винаги е на разположение и непрестанно ден след ден развива ума и духа на човека.
След няколко години с йога започнах да уча психология, а след това и психотерапия. Важно е да кажа, че йога и психологията са неразривно свързани. Когато някой стъпи на пътеката на йога и навлезе, дори и малко, в теорията й той скоро открива колко много неща се променят във вътрешния мир.
Затова, за мен е чест, че мога да Ви поканя на тези събития – наричаме ги йога лагери, но те са всъщност начин да се откъснем от ежедневието си и да обърнем внимание на едни много фини потребности, най-вече на ума и тялото.

 

Акцентът на йога лагера е върху благотворното въздействие на ЙОГА върху физическото здраве, както и внасяне на спокойствие във вътрешния мир, чрез ПРАНАЯМА (дихателни техники), МУДРИ (енергийни жестове и движения) и МЕДИТАЦИЯ. Всички теоретични и практически часове са насочени към най-мощните влияния на науките за тялото и ума – йога и психология в синхрон с известната фраза – Здрав дух в здраво тяло, защото тайната на успеха е в спокойния ум.

Все пак йога е хилядолетна наука и идва от източния свят, но към момента се практикува все повече и повече в Европа като това доведе и до развитие в самата йога практика. Навлязоха нови стилове на йога, точно защото потребностите на Запада са други. В същината си йога не се променя, но като всяко уникално изкуство тя също търпи развитие. Нашият стремеж е да практикуваме йога, така че да внесем в живота си частица от мъдростта и посланието за просперитет и развитие на човека.

Присъствието на такъв йога лагер може да бъде основополагащо за човек, който желае да започне да практикува йога. За всички сме подготвили по нещо – от начинаещи практики до прекрасните йога комбинации, наричани флоу, където асана отвежда в друга асана и постепенно навлизаме с движението и красотата на позите в медитативно състояние.

           Локацията на хотела е много добра! Намира се близо до северния плаж – известен като плажът до Перла. Хотелът разполага с басейн, шезлонги и градина, където можете да релаксирате на спокойствие.

           Йога практиките ще се провеждат както в зала, така и на открито – на брега на морето и в градината на хотела.

              Разходките, които планираме са до: Созопол, Бегликташ, Китен и други близки местности.

              Инструкторите, които ще вземат участие и ще отдадат своето внимание и лично отношение към всеки присъстващ ще бъдат:

  • Люба Комитова – работи като йога учител и психотерапевт,
  • Лиляна Русева – работи като йога инструктор и масажист,
  • Мария Кирова – работи като йога инструктор и юрист,
  • Наташа Куванджиева – работи като йога треньор и инженер

Гости:

Петьо Коджабашев – провежда сесии по Холотропно дишане

Очакваме да се включат и други лектори и водещи на практики, за което ще добавим информация допълнително.

Стиловете йога, в които можете да участвате са: Класическа йога – подходяща за всеки, Йога за гръб и гръбначен стълб – за отстраняване на блокажи и поддържане на тонус; Ащанга виняса йога – която провокира тялото да бъде силно и устойчиво; Пауър йога – повече сила, повече енергия; Хатха йога флоу – асана в медитация.
 
Пранаяма – основни техники за дишане в йога, които действат като естествен източник на енергия, която се влива в кръвта и обновява цялото тяло;
 
Бандхи и мудри – тези древни техники работят на енергиино ниво като активират неподозирани възможности на физически и духовен план. Чрез Мудри и бандхи можем да преминем отвъд границите на традиционните представи за човешки способности! Ще работим върху овладяването на основните бандхи – Мула, Уддияна и Джаландхара. От мудрите ще се спрем на свързаната със сърцето – Хридая мудра, Утарабодхи мудра и др.
 
Мантра – когато се понасяме със звуковата вълна, тя се явява превозно средство към света на емоцията, понякога към мечтите, а друг път към инсайт на ума…
 
Медитация – тайнството на вътрешния свят, медитация на брега на морето – сутрин рано и вечер под звездите… за да почувстваме връзката си с природата.
 

 
Информация за възможностите за настаняване, записването и пакетните цени за нощувки.
 
Йога лагерът ще се проведе в периода от 30.06. до 07.07.2019 г.
 
Продължаваме със записването за йога лагера при условията и цените посочени по-долу.
 
Запазени са ограничен брой места!
Моля, имайте предвид че самостоятелните стаи с които разполагаме вече са заети.
 
През последните години се забелязва ранно ангажиране на хотелите по Черноморието и завишаване на изискванията към нас за запазване на места.
Затова нека всеки, който мисли да се присъедини към групата за летния йога лагер да направи резервация възможно по-скоро, за да запазим местата навреме. Обадете се на посочените за контакти телефони, за да се свържете с нас. Следващата стъпка е да внесете капаро от 50%, от обявената сума до края на месец април.
Втората част от сумата трябва да се преведе до края на месец. май 2019 г.
 
Моля, не подценявайте тази информация,вече имаме случаи да не ни стигат местата, точно защото имаме обаждания в по-късен етап и хотелите са запълнени!

Дата: 30.06.2019 г. – 07.07.2019 г.

Организатор: Студио Хридая

Регистрация и повече информация: ТУК

Om Your Inbox