Ин йога за активиране на елемента земя.

Зимата е сезон през който свързването ни с майкатата земя и черпенето на енергия от нея е затруднено.

Стъпалата ни са изолирани в дебели чорапи и още по дебели ботуши, което ни предпазва от студа, но и ограничава притока на енергия от земята. Стъпалата ни страдат от липса на движение, а от там фасцията на стъпалата бива лишена от движение, респективно от приток на кръв, прана и хранителни вещества. (Ще ви разкажа и малко повече за фасцията и защо е толкова важно да бъде здрава, гъвкава и хидратирана).

Според традиционната китайска медицина (ТКМ), дефицитът на земна енергия води до прекомерни мисловни волативности, или overtinking. Тази мисловни процеси държат активирана симпатиковата ни нервна система или по-друг начин казано ни държат в режим на стрес. Режимът на стрес не позволява на тялото ни да изпълнява здравословните си функции, вседствие на което се проявяват различни психични и физични аномалии, като по-често боледуване, спад в настроението или дори депресия.

С тази практика ви предлагаме да се погрижим за балансирането на елемента земя в нашето физично и енергийно тяло, което ще ни направи по-свързани с живота. Ще ни поведе към естествената радост от самия живот и ще ни върне в телата, да чувстваме.

Практиката ще включва ин йога, елементи от Чи гун, работа с помощни средства (блокчета, възглавници, тенис топки и др.), работа с меридианите (съгласно ТКМ), медитативна практика и релаксация.

Дата: 20.01.2019 г.

Начало на събитието: 17:00 ч.

Край на събитието: 19:00 ч.

Организатори: Ashtanga Yoga Shala

Цена: 20 лв.

Повече информация: ТУК

Om Your Inbox