Йога терапия и Аналитична гимнастика – Тази практика представлява специализиран йога клас, насочен към хора, които имат нужда от адаптирана йога програма. В Класическата йога практика са включени разнообразни групи асани, които въздействат общо и цялостно. Тук акцента е терапевтичния аспект на йога върху гръбнака, ставите и мускулите. Включени са допълнителни упражнения, които подпомагат изпълнението на йога позите и обогатяват тяхното въздействие. Аналитичната гимнастика е система от упражнения, която развива и стимулира мускулите в тялото, подобрява вътрешния тонус и влияе върху добрата форма на гръбначния стълб. В комбинация с йога асаните се въздейства много благоприятно при различни проблеми с гърба.

Този въвеждащ курс е подходящ за всеки, който има статична работа – на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.

Този клас е специално подбран, за да спомогне възстановяването на организма след лечения и обездвижване, като се възстанови нормалната подвижност на крайниците, както и желанието за движение на психично ниво.

В тези класове чрез добре подбрани упражнения, голяма част от които са от йога, се увеличава силата на мускулите. В основата на аналитичната гимнастика стои идеята да се извършват определени движения, които са част от едно цялостно упражнение. Анализиране означава да се раздели на детайли едно движение, да се осмислят блокиращите моменти, които обикновено не се забелязват, ако не им обърнем внимание. Работата с гръбнака, коремните мускули и въобще цялостната мускулатура, води съответно до постигане на крайния резултат – подобряване на подвижността на тялото, тонизирани мускули и усещане за добро настроение.

Аналитичната гимнастика, съчетана с йога асани е подходяща за всеки, който търси начин за раздвижване. Тъй като има и терапевтичен ефект тя може да бъде изпълнявана, както от хора, които имат статична работа – на компютър, в офис или просто чувстват, че движението им е ограничено и понякога се чувстват схванати от стоене на едно място, така и от хора, които ги боли кръстът или имат дискова херния, болки в гърба и врата същи и други подобни притеснения.

Водещ: Юлияна Янкова – рехабилитатор. Тя се занимава с йога вече от 6 години и част от екипа на Йога център – Хридая. Юлияна ще ни предложи пълен комплекс от леки, но ефективни упражнения, с помощта на които да почувстваме облекчение и комфорт в тялото си.

Дата: 26.01.2019 г.

Начало на събитието: 11:30 ч.

Край на събитието: 13:00 ч.

Организатори: Йога Център Хридая

Локация: гр. Бургас, ул. Стефан Стамболов №120, ет.6

Цена: 12 лв.

Регистрация:
0878 79 00 36 – Юлияна Янкова
0899 54 20 75 – Лили Русева

Повече информация: ТУК

Om Your Inbox